top of page
70243030_10157721166984634_2301761196849

Velkommen til 

 

Hovden Hyttefelt
 

Hovden hytteområde har en godt planlagt infrastruktur som tilfredsstiller dagens behov og fremtidige muligheter. Her finner du løypenett rett utenfor hytteveggen. Snaufjellet ligger rett i nærheten og gir unike tur- jakt/fiskemuligheter sommer som vinter. Tomtene ligger vestvendt og har fantastisk utsikt mot Sølenfjellene og Kvitvola. 

Området

Veiforbindelsen til hytteområdet med avkjøring østover fra Engerdalssætra til Hovden er på godt vedlikeholdte grusveier. Veiene brøytes hele vinteren, I tillegg finnes det mange mil med fjellveier og skogsveier som fører innover i den ville naturen som er åpen for ferdsel sommer og høst.

Avstand til Drevsjø hvor man blant annet finner matvarebutikk, byggevarer, cafe og bensinstasjon er 10 minutter med bil. Avstanden til Engerdal sentrum med butikker, bensinstasjon og kommunesenter, 10 minutter. Avstanden til Trysil sentrum, 50 minutter og avstanden Idre By i Sverige, 50 minutter.

Det er bussforbindelse mellom Engerdal - Trysil og Elverum. Bussholdeplass på Engerdalssætra rett ved avkjøringen til hytteområdet samt på Drevsjø og i Engerdal sentrum. For rutetider anbefales appen - Entur – som inneholder den offisielle ruteinformasjonen for hele Norge. I sommerhalvåret er det mulig å ta ferge fra Femunden til Røros. Informasjon og rutetider finner man på femund.no. Fergetidene korresponderer med bussrutene.

Vann og Avløp 

Vann og avløp til alle hyttene er av god kvalitet med godt vanntrykk og stor kapasitet. Vannet kommer fra borede brønner, som jevnlig blir kontrollert.  Drikkevannet er av høy kvalitet.

Strøm og -el distribueres i et topp moderne nedgravd anlegg, med jevn og god ytelse og høy kapasitet.  Anlegget er bygget for å kunne ivareta moderne elektronikk og moderne innredninger for varme, lys og komfort samt med kapasitet for lading av elbil.

Mobildekningen med mobilbredbånd 4G er meget god og har rikelig kapasitet til alt fra vanlig mobil surfing til strømming av film.

Miljøvennlige og gode løsninger for sortering og håndtering av avfall i umiddelbar nærhet.

Akebakken på Hovden

Akebakke

30073578_10156288519179634_5021598735587

Skøytebane

28700679_10156213543489634_1221764069914

Skiløyper

Femund/Engerdal

Et eldorado for friluftsliv

240815_DSC_7947-HDR (1).jpg

Variert og vill natur fra snaufjellet til skog og mark til åpne landskap med vidder og utallige innsjøer og fiskevann. Jakt, fiske, bær- og sopp sanking eller sykkelturer, fotturer og padleturer i vill og spennende natur. Alt dette kan man oppleve rett utenfor hyttedøra. Det finnes mer enn 60 fjelltopper og 900 innsjøer i Engerdal og Omegn. Området grenser til noen av Europas flotteste nasjonalparker på norsk og svensk side. Femundsmarka (NO), Gutulia (NO) og Töfsingdalen (SE).  

Mange mil med preparerte skiløyper i mangfoldig natur. Prepareringen av skiløypene registreres online med GPS og kan følges på skisporet.no.  Skiløypene starter rett utenfor hyttedøra hvor man er tilknyttet et stort og omfattende løypenett i variert natur fra skog og mark til fjell og vidder. Her vil man finne godt merkede skiløyper som passer for alle aldersgrupper, ferdighetsgrader og lengde. 

Det er utallige muligheter for å gå på skiturer både i og utenfor preparerte skiløyper. For toppturer finnes det mange ulike alternativer og vanskelighetsgrader.  Det finnes mer enn 60 fjelltopper i Engerdal og omegn, det er nok å velge mellom.  

For de som ønsker alpin og skisenter er det mange alternativer, fra mindre bakker i nærområdet til store skianlegg i  world cup klassen.   Sølen Alpinsenter (15 minutter med bil),  Renåfjellet Skianlegg (35 minutter),  Trysil (50 minutter) og Idre Fjäll i Sverige (50 minutter)  Skisentrene har egne WEB sider som forteller om løypenettet, ferdighetsgrader, åpningstider, priser, muligheter til å leie skiutstyr, bevertning og annen nyttig informasjon.

DSC_2664.jpg
bottom of page