LightWEB
LightWeb
 
  
 
HOVDEN HYTTEOMRÅDE
 
 

Hovden hytteområde

Hovden hytteområde har en godt planlagt infrastruktur som tilfredstiller dagens behov og fremtidige muligheter. Her finner du løypenett rett utenfor hytteveggen. Snaufjellet ligger rett i nærheten og gir unike tur- jakt/fiskemuligheter sommer som vinter. Tomtene ligger vestvendt og har fantastisk utsikt mot Sølenfjellene og Kvitvola. Vi bygger også på andre naturskjønne områder.


Ta kontakt.

 
 
 
Situasjonskart / Oversikt over tomter
 Vill natur rett utenfor stuevinduet
 


Variert og vill natur fra snaufjellet til skog og mark til åpne landskap med vidder og utallige innsjøer og fiskevann. Rikt og mangfoldig plante- og dyreliv er et særpreg for området. Mange muligheter for aktiviteter sommer som vinter. Jakt, fiske, bær- og sopp sanking eller sykkelturer, fotturer og padleturer i vill og spennende natur. Alt dette kan man oppleve rett utenfor hyttedøra. Det finnes mer enn 60 fjelltopper og 900 innsjøer i Engerdal og Omegn. Området grenser til noen av Europas flotteste nasjonalparker på norsk og svensk side. Femundsmarka (NO), Gutulia (NO) og Töfsingdalen (SE).  I tillegg har man de mektige Sølenfjellene i vest og Kvitvola sør/vest som gir et spektakulært skue sommer som vinter rett ut fra stuevinduet.

Villsnø garanti!

Skisesongen starter i november/desember og avsluttes april/mai. Mange mil med preparerte skiløyper i mangfoldig natur.  Prepareringen av skiløypene registreres online med GPS og kan følges på skisporet.no.   Skiløypene starter rett utenfor hyttedøra hvor man er tilknyttet et stort og omfattende løypenett i variert natur fra skog og mark til fjell og vidder. Her vil man finne godt merkede skiløyper som passer for alle aldersgrupper, ferdighetsgrader og lengde. Valgmulighetene er mange og varierte. 

Det er utallige muligheter for å gå på skiturer både i og utenfor preparerte skiløyper, eller om man ønsker å ta en topptur. For toppturer finnes det mange ulike alternativer og vanskelighetsgrader.  Det finnes mer enn 60 fjelltopper i Engerdal og omegn, det er nok å velge mellom.  

For de som ønsker alpin og skisenter er det mange alternativer, fra mindre bakker i nærområdet til store skianlegg i  world cup klassen.   Sølen Alpinsenter (15 minutter med bil),  Renåfjellet Skianlegg (35 minutter),  Trysil (50 minutter) og Idre Fjäll i Sverige (50 minutter)  Skisentrene har egne WEB sider som forteller om løypenettet, ferdighetsgrader, åpningstider, priser, muligheter til å leie skiutstyr, bevertning og annen nyttig informasjon.

Veier, infrastruktur, butikker og fasiliteter

   

Veiforbindelsen til hytteområdet med avkjøring østover fra Engerdalssætra til Hovden er på godt vedlikeholdte grusveier. Veiene holdes snøfrie hele vinteren og er tørre og faste om våren, høsten og sommeren.  I tillegg finnes det mange mil med fjellveier og skogsveier som fører innover i den ville naturen som er åpen for ferdsel sommer og høst.

Avstand til Drevsjø hvor man blant annet finner matvarebutikk, byggevarer, cafe og bensinstasjon er 10 minutter med bil. Avstanden til Engerdal sentrum med butikker, bensinstasjon og kommunesenter, 10 minutter. Avstanden til Trysil sentrum, 50 minutter og avstanden Idre By i Sverige, 50 minutter.

Det er bussforbindelse mellom Engerdal - Trysil og Elverum. Bussholdeplass på Engerdalssætra rett ved avkjøringen til hytteområdet samt på Drevsjø og i Engerdal sentrum. For rutetider anbefales appen - Entur – som inneholder den offisielle ruteinformasjonen for hele Norge. I sommerhalvåret er det mulig å ta ferge fra Femunden til Røros. Informasjon og rutetider finner man på femund.no. Fergetidene korresponderer med bussrutene.

Vann og avløp til alle hyttene er av beste kvalitet med godt vanntrykk og stor kapasitet. Vannet kommer fra en naturlig undervannskilde som jevnlig blir kontrollert.  Drikkevannet er av meget høy kvalitet.

Strøm og -el distribueres i et topp moderne nedgravd anlegg, med jevn og god ytelse og høy kapasitet.  Anlegget er bygget for å kunne ivareta moderne elektronikk og moderne innredninger for varme, lys og komfort samt med kapasitet for lading av elbil.

Mobildekningen med mobilbredbånd 4G er meget god og har rikelig kapasitet til alt fra vanlig mobil surfing til strømming av film.

Miljøvennlige og gode løsninger for sortering og håndtering av avfall i umiddelbar nærhet.

Hytteservice og bistand

Vi kan bistå med omfattende serviceapparat som dekker alle behov for å ivareta hyttene. Vi utfører arbeid som vedlikehold, maling, klipping og behandling av torvtak, snømåking og annet relatert arbeid som ønskes utført. I tillegg kan vi bistå med rydding, trefelling, planering og gravearbeid.  Vi er behjelpelige med å skaffe fyringsved, materialer, jord, torv, singel, grus, sand og annet man ønsker å få tilkjørt til eiendommen.

Se våre annonser på finn.no
 

 

HYTTER
 

 
 
Femund Hytter AS


Hent veibeskrivelse / Get Directions


Adresse: Engerdalsveien 1656, N-2440 Engerdal
Tel: +47 95 75 75 90
Mail: post@femundhytter

Skjema


 

© LightWeb