LightWEB
LightWeb

AKTIVITETER & OPPLEVELSER
I ENGERDAL
Foto: Sverrir Mirdsson

Femunden er den tredje største innsjøen i Norge. Sjøen var nest størst frem til 1957 da Røssvatnet ble regulert. Den ligger hovedsakelig i Engerdal kommune i Hedmark fylke. Den nordlige delen av innsjøen ligger i Røros kommune i Sør-Trøndelag fylke. Femunden har et areal på 203,5 km², ligger 662 moh. og er 153 meter dyp. Femunden har sitt utløp i Femundselva. Denne elva bærer navnet Trysilelva når den kommer inn i Trysil kommune. Innsjøen har ørret og en god bestand av sik. Innsjøen trafikkeres i turistsesongen av Femund ll med anløp i Femundsenden (sør), Buvika, Elgå, Revlingen, Jonasvollen, Haugen, Femundshytta, Røa og Sørvika (nord). Det er bussforbindelse mellom Sørvika og Røros. Det er også bussforbindelse mellom Femundsenden og Trysil. Femundsvassdraget inkludert Femunden er vernet mot vannkraftutbygging. ( tekst hentet fra Wikipedia )


 
Linker til nettsteder
 På tur med Lars Monsen: Med Kayaq i kano - Femundsmarka


Lars og hunden Kayaque fortsetter videre inn i Femundsmarka forbi innsjøen Rogen ved svenskegrensa og ned elva Mugga. Han møter en skummel mannmed revolver som har sin egen metode for å få has på storgjedda.

Se filmen på nrk.no

 

 

På tur med Lars Monsen: Med Kayaq i kano - FemundenLars og hunden Kayaque fortsetter videre inn i Femundsmarka forbi innsjøen Rogen ved svenskegrensa og ned elva Mugga. Han møter en skummel mannmed revolver som har sin egen metode for å få has på storgjedda.

Se filmen på nrk.no
 
 

 
Vårtegn fra Engerdal. Bjørn på besøkSe reportasje fra NRK
 
 

 

HYTTER
 

 
 
Femund Hytter AS


Hent veibeskrivelse / Get Directions


Adresse: Engerdalsveien 1656, N-2440 Engerdal
Tel: +47 95 75 75 90
Mail: post@femundhytter

Skjema


 

© LightWeb